Zaprasza wszystkich zainteresowanych rodziców /opiekunów prawnych ,chcących zapisać dzieci do polskiej sobotniej szkoły na nowy rok szkolny 2010/2011 na spotkania organizacyjne w dniach 12 , 18 , 26 .06 2010godz.13.00 do szkoły.
– Gapię się w okno, myśląc; cóż za idiotka ze mnie, że tak wychwalam życie w wielkim mieście! Samotność pochłania mnie jak sucha gorączka. To nowojorska samotność, gorąca ze wstydu, samotność, która przypomina mi o tym, że jestem przegrana. Wszyscy inni się bawią tylko ja jedyna nie mogę dostać miejsca na bankiecie.
Tylko 24 tys. pracowników spoza Unii Europejskiej będzie mogło wjechać do Wielkiej Brytanii do końca 2010 roku – zapowiedziała Partia Konserwatywna. To nie wszystko – aby odciążyć NHS, pracodawca będzie musiał zapewnić takim osobom prywatną służbę zdrowia.
Tragiczny finał kłótni młodych ludzi. 21-letnia Weronika J. uderzyła nożem swojego chłopaka, po tym jak ten obraził jej zmarłą babcię. Teraz czeka ją więzienie.
Do zdarzenia doszło w lutym tego roku w domu Weroniki. Trwała tam zakrapiana impreza - oprócz Weroniki i jej chłopaka, był także jej brat ze swoją dziewczyną.